Skippa 9-5-livet – så här gör du!

130826_livspussel

Du vill satsa på det egna företaget men ändå få ihop livspusslet. Världen är en arbetsplats och man gör inte så stor skillnad på jobb och privatliv – men man vill inte heller missa dotterns fotbollsmatch. Känner du igen dig? Du är inte ensam – allt fler vill skippa 9 till 5-livet.

Den här växande och frihetstörstande gruppen på arbetsmarknaden kallas ibland för WoCoChi. De vill styra sin egen arbetsdag och att ha tillgång till tekniken som gör det möjligt.

– I gengäld för att sällan vara ledig på riktigt vill man kunna jobba hemifrån en dag eller skjutsa dottern till fotbollsmatchen på eftermiddagen, förklarar Charlotte Banning på Telia.

Och WoCoChi-livsstilen behövs. I en allt mer globaliserad värld med lätta kommunikationsvägar håller planeten Jorden alltid öppet. Det ställer nya krav på företag och anställda. Men med nya innovationer öppnas också många möjligheter för ett friare liv.

– Det är i dag lättare att ta möten när det passar dig och lättare att jobba hemifrån när barnen har gått och lagt sig. Du kan svara på viktiga mail direkt efter passet på löpbandet och ingen behöver ens veta att du inte sitter vid ditt skrivbord.

Är du en WoCoChi? Här är några av kännetecknen:

Tre av fyra har jobbat hemifrån.
Fyra av tio har jobbat utomhus eller från tåget.
41 procent av WoCoChi-gruppen tror att de kommer att jobba ännu mindre på kontoret om två år.

Och här är dina måste-verktyg:

Mötestjänster. Ta mötet där du och deltagarna vill. Dela idéer, dokument och samarbeta effektivt via webbmöten och/eller telemöten.
4G. Ett bredband att lita på överallt och ett bra komplement till det fast bredbandet om du sitter på t ex kontor. Investera i en mobil 4G router så kan alla dina verktyg (dator, mobil, suftplatta)
Rätt appar. Smartphonen är i var mans hand i dag men du blir mer effektiv först när du lär dig behärska dem fullt ut. Testa nya appar och hitta de som fungerar både på din dator och din smartphone.

Källa: Internet



Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar