Så blir du mer kreativ – sju steg

130728_kreativitetskoden

Sju grundläggande faktorer gör oss mer kreativa, enligt en nyutkommen bok. Här är tipsen som hjälper dig att få mer inspiration och fantasi i jobbet och i vardagen. Kreativitetskoden är en handbok för dig som längtar efter mer kreativitet.

Kreativitetskoden handlar om hur du utvecklar din kreativa förmåga.

Författaren Nicolas Jacquemot är etnolog och utbildad i kreativitet vid University of the Arts i London. I boken, som är hans trettonde inom fackboksgenren, gör han nedslag i konst, design, litteratur, musik och dans.

För att bli mer kreativ krävs motivation, slår han fast, vilket kan tyckas självklart.

"Motivation uppstår ur fyra källor: behov, kognitioner, känslor och incitament", konstaterar Nicolas Jacquemot, som diskuterar med flera av Sveriges främsta kreativitetsexperter i boken.

Motivation gör att du utvecklas och kan använda din kreativa potential; den gör också att du inte ger upp i första taget utan tålmodigt försöker igen, resonerar Nicolas Jacquemot.

Motivation gör att "vi förstår våra drivkrafter bättre" och att "saker och ting blir roligare", skriver författaren, som inte bara pekar på motivation som drivkraft för att bli mer kreativ.

Boken är uppdelad sju delar/steg för att nå maximal kreativitet:
Nyfikenhet
Inspiration
Motivation
Lekfullhet
Hämningslöshet
Ihärdighet
Målfokusering

Det gäller att våga "ifrågasätta det självklara", tipsar Nicolas Jacquemot.

Hans råd är att bejaka dina "busiga sidor" och inte vara rädd för att följa tankar och impulser som poppar upp, även om de "känns galna och omöjliga".

Var tålmodig och sätt upp mål och delmål, framhåller proffset.

"Kom ihåg att det är du som avgör om du tar din idé till succé. Dessutom innebär succéer och framgång helt olika saker för olika människor", skriver Nicolas Jacquemot i Kreativitetskoden.

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar