Flytta företaget till molnet redan i dag

130622_molnet
Spotify, Dropbox, Netflix – moln- och streamningstjänster tar i snabb takt över nätet. Nu är det din tur. Fler och fler företagare inser fördelarna med att lägga program och viktiga dokument i molnet i stället för på datorn.

– Alla företagare borde ställa sig samma fråga: Vad skulle hända om du tappade bort din bärbara dator? Hur mycket arbetstid och pengar skulle du förlora om du blev av med viktiga dokument, avtal, fakturaunderlag och annat? Med dokument som säkerhetskopieras i molnet kommer det aldrig att hända.

Du når molnet överallt
Säkerhetsaspekten är en stor fördel med molnet, men långt ifrån den enda. Vad sägs om ökad rörlighet? När information lagras i molnet kommer du åt den överallt.

– Med de olika molntjänsterna kan du komma åt ditt företags information även från din smartphone eller din surfplatta – du kan rent av använda någon annans dator för att logga in på din molntjänst.

Många programvaruleverantörer som Microsoft, Visma och Hogia har lanserat moln-alternativ till sina vanliga produkter. I stället för att investera i dyra programvarulicenser kan du prenumerera på tjänsterna till överkomliga priser – och ofta även betala per användare.

Lättare att dela dokument med andra
– Att samarbeta kring dokument och presentationer är mycket lättare när de ligger centralt i molnet. Ni slipper förvirringen med olika versioner som mailas fram och tillbaka och ligger sparade på flera olika datorer.

Fyra fördelar med ett företag bland molnen:
Känn dig säker - Du behöver inte längre oroa dig för att förlora dina dokument.

Bli mobil - Nu kommer du åt dina viktigaste program och dokument överallt, så länge du har en uppkoppling.

Bli kostnadseffektiv - Molntjänsterna finns på nätet – det innebär att du inte behöver installera program på din dator eller köpa speciell hårdvara för att köra dina program.

Samarbeta bättre - När hela arbetsgruppen ha tillgång till dokumenten genom molnet blir arbetsgången enklare och missförstånden färre.

Källa: Internet

Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar