Så slår ditt cv alla rekord

130422_cv
Hur lång tid ägnar rekryteraren åt ditt cv? 30 sekunder är ungefär vad en rekryterare lägger ner i tid på att gå igenom ett cv.

Det konstaterar Anna Edshage och Anna Söderlund, författare till Jobbet är ditt – vägen till en lyckad anställningsintervju. Duon har kollat upp det med ett antal rekryterare men också kommit fram till resultatet utifrån egna erfarenheter inom bemannings- och rekryteringsbranschen.

Här är deras tips på hur du bör utforma ditt cv och personliga brev:
Anpassa cv:et efter jobbet du söker. Fatta dig kort men få ändå med relevanta uppgifter och glöm inte att ta med det som är aktuellt och meningsfullt för tjänsten du söker.

Var konsekvent, är nästa tips. Använd samma typsnitt för exempelvis utbildningar som jobbtitlar. På samma sätt bör du ta  med vilka månader du jobbat på ett företag på alla jobb, inte bara på något enstaka.

Se till att det inte finns ett enda stavfel på ditt cv. "Det ger ett slarvigt intryck". Rådet är att ha en ordlista till hands. Även särskrivningar är tabu. Låt någon annan läsa igenom ditt cv innan du skickar i väg det.

Välj själv om du vill ha foto, men om du tar med ett fotografi på ditt cv ska det i första hand vara ett professionellt sådant, ett foto som inte tar fokus från rekryteraren som läser ditt cv, tipsar Anna och Anna i sin bok. "Ett foto där du festar med vänner, står i badkläder på stranden eller sitter med din hund i knät rekommenderar vi inte".

I övrigt är råden i Jobbet är ditt – vägen till en lyckad anställningsintervju att du skriver på engelska om annonsen är på engelska. Om du är osäker kan du kontakta företaget och fråga på vilket språk ditt cv ska vara.

Överst på cv har du namn, kontaktuppgifter och födelseår.

Börja sedan med att presentera dig själv, vad du har för erfarenheter och kan bidra med. Sälj in dig själv så rappt och kärnfullt som möjligt.

Därefter radar du upp dina arbetslivserfarenheter med det senaste arbetet först och sedan bakåt i karriären.

Efter det här tar du upp dina utbildningar, utbildningens namn, utbildningsinstitution och år följt av kurser.

Därefter redovisar du språk, datakunskaper, intressen, referenser och avslutar med ett personligt brev, som enligt Annas och Annas rekommendationer bör förklara för rekryteraren "varför du är rätt person för tjänsten och vad du kan tillföra".

Källa: Internet


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar