Småföretagen sågar rätten att jobba till 69

130420_pensionsalder
Nej, det är inte bra för företaget om de anställda kan jobba kvar tills de är 69 år. Det anser över hälften av de svarande på Visma Infolines webbfråga om pensionsåldern.

Det har spekulerats flitigt om framtidens pensionsålder. Nu har den statliga pensionsåldersutredningen lämnat sitt förslag om höjda åldersgränser för pension. Det berättade Visma Infoline om i förra veckan.

Utredningen föreslår bland annat att en arbetstagare ska ha rätt att vara kvar på sin arbetsplats till 69 års ålder. I dag går gränsen vid 67 år.

Förslaget har inte tagits väl emot av alla. I flera större dagstidningar lämnas kommentarer som är allt annat än positiva och många menar att det är bättre att fokusera på att få in de unga på arbetsmarknaden i stället.

Inte bra för företaget
Med anledning av utredningens förslag ställde vi i onsdags frågan - Är det bra för ditt företag om dina anställda får rätt att jobba kvar till 69?

"Nej", svarade majoriteten av de svenska småföretagen. 55,5 procent anser att det inte är bra för företaget. 25,2 procent anser att det är bra för företaget medan 19,4 procent valde svarsalternativet "Vet ej".

Totalt svarade 1.085 personer i småföretagarbranschen på webbfrågan.

Källa: Visma


Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar