Hälften av cheferna hinner inte med jobbet

120809_chefer

Mer än varannan chef, 54 procent, anser sig inte ha tillräckligt med tid för att hinna med sina arbetsuppgifter. Det visar en ny undersökning från hälsoföretaget Previa.

Över 2 000 chefer har svarat på frågor om arbetsmiljö och hälsa.

"Den tidsbrist som många chefer upplever kan i längden orsaka allvarliga hälsoproblem. Eftersom chefer är både ledare och förebilder på arbetsplatsen behöver de ta del av i de senaste rönen om stresshantering", säger Per Larsson, beteendevetenskapligt ledningsansvarig på Previa.

Undersökningen visar också att 89 procent av cheferna anser att de har ett bra samarbete med sin närmaste chef. Men tre av tio, 29 procent, får sällan eller aldrig får veta av sin chef att de gör ett bra jobb.

"Att chefer har en god relation och kommunikation med sina chefer är avgörande för ett framgångsrikt arbete. En välfungerande och hälsosam arbetsplats kräver genomtänkta rutiner för dialog och återkoppling på alla nivåer", säger Per Larsson.

Hela 95 procent av cheferna uppger i undersökningen att de trivs bra med sitt jobb.

Statistiken kommer från Previas kartläggningar av hälsotillståndet hos mer än 2 100 chefer i hela landet mellan 2008 och 2011

Källa: Internet:




Reportage om medlemmar

Reportage om medlemmar